
3D Marketing Thinking
14 Ara Cum
|Biz Cevahir Hotel Istanbul
Katılım Bedeli: 699 TL+KDV | Pratik arka plan bilginiz varsa, pazarlama problemlerinizi çok kolay çözülebilir şekle sokabilirsiniz. Amacımız pazarlama problemlerini bir derinlik anlayışı içinde çözülebilir 3 boyuta oturtmayı göstermektir.


Saat ve Yer
14 Ara 2018 09:30
Biz Cevahir Hotel Istanbul, Esentepe Mahallesi, Büyükdere Cd. No:117, 34394 Şişli/İstanbul, Türkiye
Etkinlik hakkında
Eğitmen: Necdet Uygurer
Pazarlamada 3 Boyutlu Problem Çözme
Türk tipi pazarlama bakış açısı (satış ile karıştırılmadığı sürece ki, karıştırma oranı en az % 50 civarındadır) genellikle “tek kare”, “siyah beyaz” veya “tek boyutludur”. Bu nedenle de ancak siyah beyaz fotoğraf veya siyah beyaz film kadar güncel ve geçerlidir.
Bunun yanında “benim bilmediklerim, şayet varsa, önemli değildir” şeklinde özetlenebilecek olan bir iş yönetim kültürü içinde bulunmaktayız. Bu öyle bir kültürdür ki fizik kurallarına bile “o öyle değil” diyebilme cesaretine sahip yönetici ve iş sahipleriyle doludur. Dahası ve acısı ise profesyonellerin bu durum karşısında çaresiz kalmalarıdır.
Bu nedenle, “dış müdahale” hariç pazarlama problemlerimiz çözümsüzdür. Çözümü çoğu kez piyasa yapar.
(Yukarıdaki satırlar eleştiri ya da olumsuzluk amaçlı değil hakikati görme amaçlı yazılmıştır.)